Sensi Therapie

Sensi-therapie is een paramedisch natuurgeneeskundige therapie voor behandelingen op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Een effectieve methode voor persoonlijke klachten op het gebied van negatieve emoties en/of pijn. Voor volwassenen en kinderen. Sensi-Therapie is gericht op oa:

  •        Burn-out, overbelasting, stress
  •        Emotionele hooggevoeligheid HSP /HSK
  •        Depressiviteit en schuldgevoelens
  •        ADHD / ADD / PDD-NOS
  •        Moeite met grenzen stellen
  •        Allergieën, eczeem, nervositeit
  •        Lichamelijke klachten

Onderstaand een omschrijving van de behandelmethoden:

Allergieën & Diëten Een tijdelijk gebruik van afgestemde voedingsmiddelen brengt het voedingspatroon weer in balans, hierdoor komen er geen “extra gifstoffen” in het lichaam meer bij. Orthomoleculair                                                                                                                                                                           Door het gebruik van extra vitaminen of mineralen kunnen tekorten worden aangevuld. Tevens een goede ondersteuning bij een burn-out.

EFT – Emotional Freedom Techniques

EFT is een onderdeel van Energetische Psychologie, een positieve en effectieve methode om toe te passen op negatieve emoties.Sommige mensen kiezen ervoor EFT te gebruiken om hun grootste probleem te overwinnen, anderen grijpen het met beide handen aan en integreren het volledig in hun leven. Ze passen het toe op alles wat hun frustreert, ontmoedigt, teleurstelt, verdrietig, nerveus of angstig maakt. Alle negatieve emoties zijn verstoringen in het energie-systeem van het lichaam.

EFT en kinderenBij kinderen die op school niet volledig presteren en geblokkeerd zijn door negatieve inprentingen zijn de resultaten bijzonder positief! Maar ook angsten en nare herinneringen kunnen bij kinderen met EFT aangepakt worden. Ouders en kinderen kunnen het thuis uitstekend zelf toepassen.

Drukpuntmassage                                                                                                   Een energetische techniek op de meridiaanlijnen, blokkades verbonden aan een emotioneel thema worden hiermee effectief opgeruimd.

Holistic Pulsing                    

Het lichaam wordt in een zachte pulsende beweging gebracht, deze beweging vloeit door het hele lichaam Dit kan ondersteunend werken bij o.a.: vermoeidheid, stress, weinig energie, verkrampingen.

geeft ontspanning. Het lichaam komt weer in een natuurlijke stroming terecht.

Touch of Matrix                                                                         Een energetische methode die het zelfherstellend vermogen van het lichaam aanspreekt. Deze techniek kan oa verlichting geven bij pijn en ontstekingen, geeft inzichten en wordt tevens ingezet ter ondersteuning van andere behandelingen.

Healen                                                                                            Een energetische methode waarbij de aura en chakra’s geheald worden.

Bloesem- en Edelsteenremedies                                       

Een remedie (druppels) versnelt het proces van het onderliggende thema, ze zijn voor emotionele en mentale ondersteuning.

“Ik had altijd moeite om keuzes te maken. Ik wik en ik weeg en uiteindelijk doe ik niets. Ik kwam geen stap verder".

“Ik heb altijd zo’n opgezette buik. Alsof er iets mis is met mijn darmen. Zou ik ergens allergisch voor zijn?"

“Ik was ontzettend bang om te falen en had geen idee waar dat vandaan kwam. Daarbij was ik ook heel perfectionistisch naar mezelf toe."

“Ik was zo bang voor onweer, dat ik niet durfde te gaan slapen."

“Mijn dochter is hoogsensitief. Daar heeft ze op school veel last van."

“Mijn zoon heeft altijd een heel vol hoofd. Daardoor kan hij dingen slecht onthouden."