Reacties

We kwamen bij jou omdat onze dochter van 10 enorme angst had om te gaan vliegen. En we moésten gaan vliegen i.v.m. met een familiebijeenkomst in het buitenland. Ze had ooit een keer eerder gevlogen toen ze 8 maanden was. We konden voordat ze met jou gewerkt had het woord vliegen bijna niet eens hardop uitspreken of ze was heel verdrietig, boos en bang. Na de eerste sessie met jou was er al zoveel rust gekomen bij onze dochter, wat een verandering! Na de tweede keer werd het voor onze dochter nog makkelijker om het er over te hebben, onze reis voor te bereiden en naar de leuke dingen van de reis te kijken en was ze niet meer verdrietig, boos en bang. Spannend was het nog wel, maar dat was natuurlijk heel logisch. Uiteindelijk hebben jullie vlak voor onze reis elkaar nog een keer gesproken en gezien en was ze er klaar voor. Wij hadden er als ouders inmiddels ook al zoveel vertrouwen in, dat was echt super. Toen de reis: wat ging het ontzettend goed zeg, ongelooflijk! Vooraf was de spanning heel goed te reguleren voor haar en ze was vrolijk, nieuwsgierig naar hoe het zou gaan. Vervolgens heeft ze zelfs naar buiten zitten kijken tijdens het opstijgen! Zo gaaf! ‘Mam, dat ik hier ooit bang voor ben geweest!’ Heel erg bedankt Dorothé, wat heb je haar goed geholpen, ze heeft echt iets overwonnen!

———————————————————————————————–

Mieke Heerkens (22 jaar):

Hoogsensitief dat ben je, vaak je hele leven. Maar toen ik voor langere tijd lichamelijke klachten kreeg, werd ik er op gewezen, dat het lichaam en de geest vaak samen één zijn, hier zouden mogelijk mijn lichamelijke klachten ook van kunnen komen. Het telefoontje werd steeds uitgesteld, want het is immers toch spannend om te bellen; wat zou er uit komen? Ik kan met overtuiging zeggen, ik heb GEEN moment spijt van het telefoontje om een afspraak te maken met jou. Want WAUW wat een inzichten, bevestigingen en eyeopeners kwamen er naar voren toe.

Als HSP persoon (tja, dat kan ik nu wel zeggen) ben ik erg gevoelig voor invloeden, emoties en gevoelens van andere mensen, met als gevolg dat ik mezelf vergeet. Luisteren naar mijn eigen lichaam? En naar mijn eigen gedachtes hoe moet dat? Dorothé kan van alles meten met de bio-sensor. Op het begin is het even wennen, maar ik weet nu dat alle “antwoorden” met zekerheid uit je eigen lichaam komen, maar het punt is wij weten ze vaak zelf nog niet (of zijn ons er niet van bewust). Bij het lichamelijke gedeelte kwamen echte eyeopeners naar voren. Ook de psychische aspecten liegen er niet om en kunnen zéér toepasselijk zijn. Bij het meten van allergieën, kwam een enorme lijst naar voren. Allerlei vage klachten, die eerst nergens op konden wijze, waren nu ineens inzichtelijk geworden. Het anders eten heeft me geholpen tot waar ik nu ben, niet alleen het anders eten maar ook andere hulpmiddelen. Zo hebben de remedies (druppels) me geholpen bij de punten waar mijn lichaam dit nodig heeft, draag ik een steen bij me die me enorm veel kracht geeft (ik heb het ook even zonder geprobeerd, maar ik merk dit direct, zo’n steen doet dus écht iets) en heb ik een kaart bij me die me ook helpt naar mezelf te luisteren. Ik kan nog steeds zeggen: ik heb géén enkel moment spijt gehad van mijn bezoekjes aan Dorothé. Het lijkt allemaal “wazig”, maar één ding is zeker: het werkt! Ik kan nu betere luisteren naar mijn intuitie, mijn gevoelens en mijn eigen emoties, want juist die tellen!

————————————————————————————————————————-

Moeder van Milou (8 jaar)

Wij zijn erg blij met de hulp die Dorothé, Milou heeft geboden. Milou heeft een ernstige dyslexie en heeft het hierdoor soms erg moeilijk op school. Dit uitte zich met name in veel last van buikpijn, wat medisch niet te verklaren was. Ook was ze soms erg boos of verdrietig, het lastige daarvan voor haarzelf en anderen was dat Milou hierin bleef steken.

Na de Sensi-therapie lijkt Milou wat beter haar zorgen los te laten en zo ook de boosheid en het verdriet. We kunnen haar beter bereiken en met haar praten over het probleem wat ze op dat moment ervaart. Verder heeft ze een prachtige steen (Labradoriet) om haar hals, speciaal voor haar en deze geeft haar soms letterlijk houvast. Ook de coaching heeft Milou erg geholpen maar ook mij heeft dit handvatten gegeven. Milou heeft zelf bedacht hoe zichzelf kan helpen als ze het even moeilijk heeft, hoe mooi is dat!

Kortom, Milou vond het erg leuk om met Dorothé te werken, ze verheugde zich op onze bezoekjes. Ook ik vond het mooi om te zien, ervaren en ervan te leren. Na de vakantie komen we graag nog een keer terug om te leren hoe je een ‘vol hoofd’ een beetje kan opruimen!

———————————————————————————————————————-

Ans:

Door de twee behandelingen bij Dorothe ben ik tot bepaalde inzichten gekomen . Lichamelijke klachten kreeg ik niet onder de knie door alleen maar te praten. Dorothe heeft mij letterlijk pijnpunten in mijn  lichaam laten ervaren.Het heeft voor mij verhelderend gewerkt . Het was fijn en ook confronterend dat Sensi je laat zien waar je zwakke, maar ook je sterke punten zitten in je lichaam. Dorothe is hierin volgend geweest. Ze liet het aan mij over wat ik wilde vertellen en reageerde daar op. Ze veroordeelt niet maar laat dat over aan jezelf. Ik heb dat als heel plezierig ervaren en het heeft mij goed gedaan.

———————————————————————————————————————-

Moeder van Emma (10 jaar)

Onze dochter Emma, had ontzettend veel last van angsten, voornamelijk voor regen en onweer, en voornamelijk ’s avonds en ’s nachts in bed.Dit was zo extreem geworden, dat ze bijna niet meer in slaap kon komen. Ze lag urenlang wakker, durfde bijna niet meer alleen op haar slaapkamer te blijven en kwam steeds weer naar beneden.Ze sliep ’s nachts erg slecht, en dit was natuurlijk ook overdag bemerkbaar. Toen ze ten slotte ook overdag al bij een paar kleine regendruppels volledig in paniek raakte, besloten wij hulp te zoeken.Wij kregen het advies om naar een Sensitherapeut te gaan, en kwamen bij Dorothé terecht.

Dorothé heeft een onderzoek gedaan om te kijken wat voor een behandeling er nodig was, en welke hulp zij ons kon bieden. Daarna zijn we gestart met het aanleren van de EFT techniek om Emma te helpen met haar angst, en we hebben ademhalingstechnieken en wiebelmassage (holistic pulsing) geoefend.Deze technieken zijn wij ook thuis gaan oefenen, en al snel bleek dat Emma het erg prettig vond. Na een paar weken leek ze zich ook weer iets beter te gaan voelen. De angst in bed en de angst voor regen en onweer waren echter nog steeds aanwezig, en in overleg met Dorothé besloten we om ook nog de NLP interventie te proberen.

Dit bleek voor Emma erg goed te werken, ze oefent en leert nog steeds om tijdens het onweer een veilige cirkel om zichzelf heen te creëren. Natuurlijk zijn er ups en downs, maar over het algemeen zijn wij heel erg tevreden. Emma voelt zich weer veel prettiger in haar eigen huid. Ze komt ’s avonds niet meer naar beneden, en voelt zich veel veiliger in haar eigen bed, en ligt niet meer urenlang wakker. De problemen overdag zijn helemaal verdwenen. Dus alles bij elkaar al een hele verbetering!De aangeleerde technieken passen we nog regelmatig toe, ook ter ontspanning, Emma voelt zich daar heel fijn bij. Wij kunnen alleen maar heel positief zijn over de behandelingen! Dorothé neemt echt de tijd om je te helpen, neemt al je klachten serieus, en voelt de knelpunten erg goed aan! Wij zouden haar ook zeker verder aanbevelen!

————————————————————————————————————————-

 

“Ik had altijd moeite om keuzes te maken. Ik wik en ik weeg en uiteindelijk doe ik niets. Ik kwam geen stap verder".

“Ik heb altijd zo’n opgezette buik. Alsof er iets mis is met mijn darmen. Zou ik ergens allergisch voor zijn?"

“Ik was ontzettend bang om te falen en had geen idee waar dat vandaan kwam. Daarbij was ik ook heel perfectionistisch naar mezelf toe."

“Ik was zo bang voor onweer, dat ik niet durfde te gaan slapen."

“Mijn dochter is hoogsensitief. Daar heeft ze op school veel last van."

“Mijn zoon heeft altijd een heel vol hoofd. Daardoor kan hij dingen slecht onthouden."